whitening tandpasta zonder fluoride met koksolie

Published Jul 24, 21
8 min read

Whitening Tandpasta Zonder Fluoride

Fluoride werkt alleen direct op het tandoppervlak dus het innemen van fluoride tabletjes zoals we vroeger deden, heeft geen zin. Ook hebben we fluoride nodig voor de opbouw van onze botten - merken tandpasta zonder fluoride. zelf tandpasta maken zonder fluoride. Fluoride komt van nature voor in ons drinkwater in een zeer lage concentratie, dit heeft geen effect op onze gezondheid.

In onze dagelijkse voeding zit echter te weinig fluoride om tandbederf tegen te gaan. In een aantal delen van de Verenigde Staten, Canada en Australië wordt er om het gebit te verbeteren fluoride aan het drinkwater toegevoegd, dit noemt men fluorideren. Fluoride concentratie in voedingsmiddelen. United States Agriculture Department (USDA), 2005.

Tandpasta Gevoelige Tanden Zonder Fluoride

Echter kregen Nederlanders steeds meer gezondheidsklachten zoals migraine, darm- en maagklachten en depressies. Deze gezondheidsproblemen waren sinds de fluoridering in acht jaar met 5% gestegen. Tevens was er veel tegenstand tegen deze ‘massamedicatie’ en men zelf wilde bepalen of ze wel of geen fluoride in hun water kregen . Zo werd het fluorideren van het drinkwater in Nederland in 1976 afgeschaft.

De wettelijke norm is dat ons drinkwater 1,1,mg fluoride per liter mag bevatten. Het meeste kraanwater in Nederland (verschilt per gebied) bevat tussen de 0,05 en 0,25 mg fluoride per liter. Op de websites van de drinkwaterbedrijven kun je de exacte samenstelling van het drinkwater per regio vinden. Het fluoride gehalte in drinkwater op Curacao is nog onder de 0,1 mg per liter volgens de ‘Head of department Laboratory’ van Aqualectra - tandpasta zonder fluoride beter.

Baby Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

Welke Tandpasta Is Zonder Fluorid Met KoksolieBaby Tandpasta Zonder Fluoride

Fluoride staat sinds 2014 op de lijst van giftige stoffen - tandpasta zonder fluoride kind met koksolie. Maar liefst 400 studies hebben uitgewezen dat te veel fluoride slecht is voor je onder andere je hersene en het kan mogelijk zelfs een hersenbeschadiging veroorzaken. Er is gebleken dat in gebieden waar zich een hoge concentratie fluoride in het drinkwater bevindt het IQ van kinderen lager is.

Een te hoge dosering fluoride is ook schadelijk voor je pijnappelklier, schildklier, zenuwen, nieren en spieren. Ook worden botten te hard waardoor ze juist sneller breken. Te veel fluoride is ook slecht voor je tanden, dan worden ze wel prachtig wit, maar broos, dit heeft fluorose. Als je witte vlekjes op je tanden hebt, is dat een teken van te veel fluoride.

Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

Gezonde Tandpasta Zonder Fluoride Met KoksolieTandpasta Zonder Fluoride Kind

Fluorose Je kunt ook in 1 keer te veel fluoride binnen krijgen en van een hele hoge dosis fluoride kun je zelfs doodgaan. tandpasta zonder fluoride ervaringen. Bij kinderen kan al een geringe acute vergiftiging optreden bij inname van 25mg fluoride, dit is ¼ tube gewone tandpasta met fluoride (voor kinderen/volwassenen) en ½ tube peutertandpasta (hier zit minder fluoride in).

Bij een geringe fluoride vergiftiging moet je je kindje laten overgeven door je vinger in zijn keel te steken en het veel melk te laten drinken, omdat melk calcium bevat. Heb je geen melk voorhanden dan volstaat water want door te drinken, wordt de uitscheiding van fluoride bevorderd. Melk is het beste, omdat het calcium uit de melk fluoride bindt en opname uit de maag rem.

Tandpasta Zonder Fluoride Voor Kinderen Met Koksolie

Het maakt namelijk ook nog uit hoeveel je kindje weegt en of het een lege maag had of niet. Het fluoride gehalte in gewone tandpasta (voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen) is gemiddeld 1000 tot 1500 ppm, ‘parts per million’ (dit is 0,1% tot 0,15% fluoride). De zogenaamde peutertandpasta tot 6 jaar bevat een veel lager fluoride gehalte, namelijk 500-750ppm (0,05-0,075%) fluoride.

Zo krijg je een beeld van wat jouw kindje binnenkrijgt als het de tandpasta doorslik per poetsbeurt. En ook al spuugt je kindje het uit, via mondslijmvlies krijgt het toch 0,1mg fluoride binnen. Voor tandpasta met fluoride wordt voor kinderen onder de 2 jaar door de ‘American Pediatric Dental Association’ geadviseerd om tandpasta ter grootte van een rijstkorrel te gebruiken.

Baby Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

Tandpasta Met Of Zonder Fluoride Met KoksolieTandpasta Met Of Zonder Fluoride
Tandpasta Zonder Fluoride Met KoksolieTandpasta Met Of Zonder Fluoride Met Koksolie

Sommige tandartsen claimen zelfs dat er tot 6 jaar gepoetst kan worden met de hoeveelheid van een rijstkorrel. Het is altijd raadzaam zelf als ouder/verzorger de tandpasta op de tandenborstel te doen, zodat je kind nooit te veel binnen krijgt. Het gekleurde gedeelte op de tandenborstel geeft een indicatie voor de plek en de hoeveelheid tandpasta, een hele streep over de tandenborstel zoals velen doen is niet nodig.

Vanaf de leeftijd van 2 jaar kun je 2 keer per dag gaan poetsen. Goed uitspoelen is niet nodig want het is juist goed als er wat tandpasta achter blijft op de tandjes, zo kan de fluoride beter zijn werk doen. Voor het veilig binnen krijgen van fluoride zijn door de Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA) zogenaamde bovengrenzen vastgesteld: 1,5 milligram per dag voor kinderen van 1 tot 3 jaar 2,5 milligram per dag voor kinderen van 4-8 jaar 5 milligram per dag voor kinderen van 9-14 jaar 7 milligram per dag voor volwassenen - tandpasta zonder fluoride slecht.

Welke Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

De heer Cor van Loveren, bijzonder hoogleraar Preventieve Tandheelkunde aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), maakt zich dan ook ernstig zorgen nu er een soort opmars bestaat tegen tandpasta met fluoride. tandpasta zonder fluoride voor gevoelige tanden met koksolie. Als je poetst met een tandpasta zonder fluoride kun je je tanden namelijk niet genoeg beschermen zegt hij.

We doen ons best onze kindjes op te voeden zonder suiker, maar het is bijna onmogelijk. Om de tandjes van onze kindjes gezond te houden, bestaat er een basisadvies vanuit het Ivoren Kruis wat betreft de voeding. Maximaal 7x per dag eten of drinken. Dit zijn 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) en maximaal 4 (gezonde) tussendoortjes per dag.

Tandpasta Zonder Fluoride GaatjesEen uur voor het tandenpoetsen geen zure producten eten of drinken. Geen voeding of dranken na het laatste tandenpoetsen of mee naar bed nemen. Om gaatjes te voorkomen, dienen we suikers en zure dranken zoveel mogelijk te vermijden. De bacteriën die gaatjes veroorzaken, voeden zich met suikers, dus als je minder suiker binnenkrijgt (ook koolhydraten want deze zetten om in suiker), zal er minder snel gaatjes ontstaan.

7x per dag eten klinkt veel, maar als je 4 snoepjes tegelijk eet, is dit 1 eetmoment en betekent dit eenmaal een zuuraanval (tandpasta zonder fluoride ervaringen). Als je de 4 snoepjes eet met tussenpozen zijn dit 4 eetmomenten en dus ook 4 zuuraanvallen. Ook als je kind af en toe een slokje limonade drinkt, zijn dit meerdere drinkmomenten, zo zie je hoe lastig het is om ons aan het voedingsadvies te houden (tandpasta zonder fluoride kind met koksolie).

Gezonde Tandpasta Zonder Fluoride

We moeten natuurlijk proberen om suiker te vermijden en ons kind gezond te laten snacken. tandpasta gevoelige tanden zonder fluoride met koksolie. Geef bijvoorbeeld druifjes (wel halveren ;-)) in plaats van rozijnen (in een klein uitdeel doosje rozijnen zitten 6 theelepels suiker!). Snoep tomaatjes, kleine worteltjes en komkommer zijn bijvoorbeeld ook lekkere en super gezonde tussendoortjes. Fruit is rijk aan vitamine C, dit is belangrijk voor gezond tandvlees.

Flespompoen, worteltjes en broccoli zijn rijk aan vitamine A wat essentieel is voor de vorming van tandglazuur. Als je van kleins af aan jouw kindje gezonde snackjes geeft en niet aan snoep laat wennen, zullen ze er ook minder snel naar vragen. Daarbij geldt natuurlijk ook dat wij als ouder het goede voorbeeld moeten geven, wij zijn hun rolmodel en onze kinderen doen wat wij doen (helaas niet wat we zeggen).

Baby Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

We kunnen het melkgebit echter niet verwaarlozen en denken, ‘ach alle tanden vallen straks toch uit en daar komt een ander gebit voor in de plaats’ (whitening tandpasta zonder fluoride). Een slechte verzorging van het melkgebit kan namelijk ook het blijvend gebit beïnvloeden. Als melktanden vroegtijdig verloren gaan, kan het scheefstand betekenen voor het blijvende gebit.

Als er ontstekingen optreden aan het melkgebit kan dit schadelijk zijn voor de tanden/kiezen die nog moeten doorkomen van het blijvende gebit. Ook gaatjes in het melkgebit kunnen de naastliggende tanden of kiezen aantasten. Tandenpoetsen vanaf het 1e tandje is belangrijk omdat daarmee de tandplak wordt verwijderd. Tandplak bestaat voornamelijk uit bacteriën die suikers omzetten in zuren die gaatjes veroorzaken. waarom tandpasta zonder fluoride.

Welke Tandpasta Is Zonder Fluorid

Vaak is het dan al te laat want ongeveer 10% van de kinderen onder de vijf jaar heeft gaatjes. Waarom brengen we niet zodra je kindje 2 jaar is ook meteen een bezoekje aan de tandarts om te kijken hoe het met de mondgezondheid van ons kind staat? Het wordt gewoon vergoed door het ziektekostenverzekering - tandpasta zonder fluoride voor kinderen met koksolie - tandpasta zonder fluoride voor kinderen met koksolie.

‘Gezonde Peutermonden‘ is bezig met deze nieuwe aanpak waarbij een mondhygiëniste op het consultatiebureau gedetacheerd wordt (tandpasta zonder fluoride slecht met koksolie). Volgens de ‘American Academy of Pediatric Dentistry’ moet een kind voor het eerst naar de tandarts 6 maanden na het doorkomen van het 1e tandje. Als je al vroegtijdig naar de tandarts gaat, kan de tandarts kan je precies vertellen wat de conditie is van het gebit van jouw kind en zo kun je ook beter bepalen of je met of zonder fluoride wilt poetsen.

More from Mijn gezondheid

Navigation

Home

Latest Posts

Cannabigerol - optimacbd.com

Published Jan 19, 22
7 min read

Wiet

Published Jan 12, 22
7 min read

De Winkel Van Wietzaden Shop

Published Jan 08, 22
7 min read