gezonde tandpasta zonder fluoride met koksolie

Published May 27, 21
7 min read

Waarom Kiezen Voor Natuurlijke Tandpasta?

Gezonde Tandpasta Zonder FluorideTandpasta Zonder Fluoride, Hoe Meer Ik Er Over Lees

Fluoride verhindert de demineralisatie van het tandoppervlak. Volgens ‘Dr. Paul Vankevich; assistant professor of general dentistry at Tufts School of Dental Medicine’ heeft niet iedereen tandpasta met fluoride nodig - welke tandpasta zonder fluoride met koksolie. Als iemand zijn tanden resistent zijn omdat het gebit van zichzelf al een hoge mate van fluoride bevat dan heeft deze persoon geen tandpasta met fluoride nodig.

Vankevich. Indien jouw gebit wel gevoelig is voor gaatjes, is tandpasta met fluoride aan te raden. Er is namelijk niets dat oppervlakkige gaatjes zo goed kan herstellen als fluoride. We moeten niet vergeten dat het melkgebit vatbaarder is voor gaatjes dan het blijvend gebit dus overleg met je tandarts. Ook ‘Dr.

Sommige mensen hebben gewoon een minder kans op tandbederf door een gezonde voeding laag in suikers, fluoride dat ze uit andere bronnen halen of wanneer de samenstelling van hun tandplak niet zo bevattelijk is voor tandbederf - welke tandpasta zonder fluoride met koksolie. Als je wel altijd poetst met een tandpasta met fluoride en een gezond gebit hebt en nooit gaatjes en je besluit daarom over te gaan op een tandpasta zonder fluoride is de kans natuurlijk aanwezig dat je gebit achteruit gaat omdat je tanden juist werden beschermd door de fluoride - merken tandpasta zonder fluoride.

Wel Of Niet Poetsen Met Fluoride? - Vraagdetandarts

Weleda Kindertandpasta Zonder Fluoride - Heel NatuurlijkTandpasta Zonder Fluoride

Vraag het aan een Nederlandse tandarts en deze zal pro tandpasta met fluoride zijn voor je kind (bijna iedere tandarts trouwens). Zij adviseren een tandpasta met fluoride vanaf de 1e doorkomende tandjes. Sommige consultatiebureaus adviseren echter pas te poetsen met een tandpasta met fluoride als je kindje in staat is om het uit te spugen (biologische tandpasta zonder fluor met koksolie).

Maar de meeste kindjes tot 5 jaar hebben de neiging de tandpasta door te slikken dus blijf er als ouder/verzorger altijd bij als je kindje zijn tanden poetst. Het kan ook zijn dat jij als ouder er ook voor kiest om tot dat je kindje de tandpasta uit kan spugen te poetsen met een tandpasta zonder fluoride, aan jou de keuze - whitening tandpasta zonder fluoride met koksolie. tandpasta zonder fluoride slecht.

Wij hebben verschillende buitenlandse tandartsen om advies gevraagd (Colombiaanse tandarts, Venezuelaanse tandarts, Indiase tandarts) en door hen werd aangegeven dat het prima is om de tanden van je kind pas te gaan poetsen met een tandpasta met fluoride als de tandarts vindt dat het gebit het nodig heeft. Dus indien het gebit van een kind cariësgevoelig (gevoelig voor gaatjes) is of een beginnend gaatje heeft.

Tandpasta Zonder Fluor Tandpasta 75ml Kopen

De tandpasta moet niet meer dan 500ppm fluoride bevatten, tevens is de smaak belangrijk. Veel peutertandpasta’s smaken zoet, bijvoorbeeld naar banaan of aardbei. De kans is groot dat je kindje de tandpasta dan zo lekker vindt dat hij het zal opeten wat nou juist niet de bedoeling is. Ook is het juist handig je kindje vast te laten wennen aan de mint smaak dan is het makkelijker later over te stappen op een gewone tandpasta.

Voor grotere kinderen zouden wij om diezelfde reden kiezen voor Elmex junior 5-12 jaar. Tandartsen bevelen Elmex peutertandpasta 0-5 jaar 500ppm fluoride aan. Er zijn genoeg alternatieven op de markt voor tandpasta voor je kind met fluoride. Tandpasta met xylitol bijvoorbeeld - goede tandpasta zonder fluoride met koksolie. Xylitol is een natuurlijke zoetstof en remt de zuurproductie en bevordert zo remineralisatie (gaatjes voorkomend en herstellend) van de tanden.

Kindertandpasta’s met xylitol zijn onder andere de de Neobio kindertandpasta en Jack n’ Jill natuurlijke tandpasta. Er worden nieuwe tandpasta’s ontwikkeld met bio-calcium als alternatief voor fluoride. Bio-calcium is gebaseerd op caseïne, dit is een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt. Tandpasta met bio-calcium helpt tandglazuur sterker te maken. De kindertandpasta Lavera Calendula en Calcium zonder fluoride is zo’n tandpasta, het bevat tevens xylitol.

Tandpasta Zonder Fluoride Of Met Voor Mijn Kind?

In de peutertandpasta van Weleda is het hoofdbestanddeel calendula, dit geneest ontstekingen en herstelt weefsel. Brush Baby Baby en Peuter Tandpasta is ook op basis van calendula en xylitol. Tandpasta zonder fluoride van Bluem is speciaal ontwikkeld door een team van kaakchirurgen, tandartsen en implantologen. Het bevat actieve zuurstof en xylitol.

Wanneer je poetst met actieve zuurstof zal dit effectief tegen het ontstaan van gaatjes zijn. Bluem tandpasta is te gebruiken vanaf 3 jaar. Het is geen goedkope tandpasta (€12,50), maar het is wel door consumenten verkozen tot beste product van het jaar 2017 en 2018. Bluem is van origine een tandpasta voor implantaten omdat het geen fluoride bevat, maar het is voor iedereen geschikt.

Er is ook tandpasta met ‘Neem’, dit is een ayurvedische tandpasta gemaakt van de Neem boom, een groenblijvende boom uit India, Birma en Sri Lanka. De Neem boom heeft geneeskrachtige eigenschappen en het wordt in India gebruikt om infecties in de mond te voorkomen. tandpasta zonder fluoride gaatjes met koksolie. De organique Neem & Pomegranate tandpasta mag je ook voor je kindje gebruiken en je hebt maar een heel klein beetje nodig.

Kindertandpasta - Natuurlijke Tandpasta Zonder Fluoride

Kokosolie is effectief tegen plak, mondgeur en bacteriën in de mond. tandpasta zonder fluoride beter. Ook de Nuby tandgel met citroganix (Murcia sinaasappel) heeft antibacteriële en kalmerende eigenschappen. De alternatieve tandpasta’s zijn allemaal antibacterieel en helpen ook een gaatjes voorkomen en sommigen hebben ook een gaatjes herstellend vermogen. Echter zijn ze niet zo krachtig in het herstellen van beginnende gaatjes en omdat niet ieder gebit even sterk is, is poetsen met een tandpasta zonder fluoride niet voor iedereen geschikt.

Zelf Tandpasta Maken Zonder Fluoride - Gezonde TipsTandpasta Zonder Fluoride Kruidvat

Fluoride zet zich als het ware vast aan je glazuur en vormt zo een beschermlaagje over je tanden. Geen enkele stof biedt dezelfde bescherming en fluoride blijft daarom helaas onvervangbaar. Het ene gebit is sterker dan het andere en sommige tanden hebben wel behoefte aan fluoride, maar bespreek dit dus met je tandarts.

Hier vind je een overzicht van allerlei natuurlijke tandpasta’s zonder fluoride, getest door voedingsdeskundige Monique van der Vloed. Probiotica bevordert de groei van goede bacteriën en is goed voor onze weerstand. Het heeft dus invloed op onze gezondheid en ook op onze mondgezondheid. Probiotica helpt de goede bacteriën in jouw mond en zorgt er dus voor dat jouw mondflora in balans blijft of juist herstelt.

Tandpasta Zonder Fluoride Slecht

Ook tandvlees ontstekingen en een slechte adem zijn hiervan het gevolg. Probiotica zorgt dus voor onze mondflora, maar het versterkt niet direct onze tanden wat fluoride wel doet. Probiotica is hiermee een goede aanvulling en het kan helpen gaatjes en ontstekingen te voorkomen. Vitals Microbiol voor kinderen van 0-4 jaar is een probiotica supplement speciaal ontwikkeld voor baby’s en kleine kinderen.

Tevens is er voor baby’s en mama’s (to be) –om je kindje in je buik een betere weerstand mee te geven is het raadzaam tijdens de zwangerschap een probiotica supplement te nemen– is Orthiflor Start een goede probiotica. Zodra je kindje kan kauwen zijn de Orthica probiotica kauwtabletten zeer geschikt voor het bevorderen van de goede bacteriën.

Bonusan Oral is te gebruiken vanaf 5 jaar, je kunt dan het zakje halveren. Meer weten over de werking probiotica voor de gezondheid van onze kinderen lees er HIER alles over (tandpasta met of zonder fluoride met koksolie). Als je de tanden van jouw kindje poetst met een tandpasta zonder fluoride en de tandarts constateert dat het gebit van jouw kindje achteruit gaat, zal de tandarts adviseren met een tandpasta met fluoride te poetsen.

Tandpasta Zonder Fluoride: Wat Zijn De Gevaren Hiervan?

Sla je dit in de wind en jouw kindje krijgt straks wel last van zijn tanden (wat ook nog eens pijnlijk kan zijn) en er röntgen foto’s gemaakt moeten worden, wordt je kind blootgesteld aan straling. Dit is voor 1 x niet erg, maar meer gaatjes betekent meer foto’s en dus meer straling (en meer tandarts kosten).

Ook is het belangrijk om te weten dat wanneer een kind zijn melktanden gaat wisselen hij vatbaarder wordt voor gaatjes. Tandpasta met fluoride helpt het gebit van onze kindjes te versterken en zo gaatjes te voorkomen, maar het is schadelijk voor onze gezondheid als we er te veel van binnen krijgen.

Essentieel om te weten is dat het melkgebit vatbaarder is voor gaatjes dan het blijvend gebit. Er zijn genoeg alternatieve tandpasta’s zonder fluoride die een reinigende bacterie dodende en glazuur versterkende werking hebben. Fluoride is echter helaas onvervangbaar in de directe werking die het op de tanden heeft. Indien er een beginnend gaatje is, is het raadzaam over te stappen op een tandpasta met fluoride om het gaatje te herstellen.

More from Gezondheid kaneel

Navigation

Home

Latest Posts

Cannabigerol - optimacbd.com

Published Jan 19, 22
7 min read

Wiet

Published Jan 12, 22
7 min read

De Winkel Van Wietzaden Shop

Published Jan 08, 22
7 min read